previous | next

Houtmankade 74 H Amsterdam

Asking price € 800.000 k.k.

Save property

***Nieuw in de verkoop***

Description

Unieke loftwoning (GBO 128 m²/ BVO 152m² en 25m diep) gelegen aan water en aan de rand van het Westerpark en de Jordaan met zijn vele gezellige uitgaansmogelijkheden en winkeltjes.

Deze geheel op de begane grond gelegen woning heeft 3 slaapkamers, twee badkamers en twee toiletten waarvan één separaat. Een patio en een lichtkoepel zorgen voor voldoende lichtinval.

Momenteel wordt de slaapkamer aan de voorzijde van de woning gebruikt als bed & breakfast. Deze ruime slaapkamer heeft een eigen badkamer en pantry.

Indeling
De woning heeft twee deuren aan de voorzijde. U komt de woning binnen met de deur aan uw linkerzijde. De rechterdeur leidt naar de berging.

Bij binnenkomst komt u in een ruime, lichte hal, uitlopend in een gang. Direct links in de hal bevindt zich achtereenvolgens een bergingskast, de meterkast, nog een bergingskast, een ruime kast met de aansluitingen voor wasmachine en droger en aan het eind van de gang een separaat, ruim toilet met fonteintje.

Aan de rechterkant loopt u een ruimte binnen die voor velerlei doeleinden geschikt is, zoals slaapkamer, studio of kantoor. In deze ruimte bevindt zich een badkamer met douche en wastafel en een pantry. Er is tevens genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en eetgelegenheid. Momenteel gebruiken de huidige eigenaren de ruimte voor gasten die gebruik maken van hun bed and breakfast.

Aan het eind van de gang komt u via de deur in een grote ruimte waar de huidige bewoners aan de linkerzijde een zeer praktische kastenwand hebben geplaatst. Aan de rechterzijde is een garderobe mogelijk. Hiernaast is een ruime badkamer, met douche, wastafel en toilet.

In open verbinding met de hal is de woonkeuken met een grote lichtkoepel. Deze leuke keuken is voorzien van een vaatwasser, een 5-pitsgasfornuis inclusief wokbrander met rvs-afzuigkap en een heteluchtoven. Naast de woonkeuken is nog voldoende ruimte voor een loungegedeelte welke licht krijgt van de patio aan het eind van de woning.

Tot slot zijn er aan het eind van de woning nog twee zeer lichte slaapkamers met ertussen de patio.

Omgeving
De woning ligt aan de westelijke kade van de Houtmankade in de Spaarndammerbuurt aan de rand van Westerpark en de Jordaan. U zit op loopafstand (5 minuten) van het Haarlemmerplein en de trendy winkeltjes van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk. In de directe omgeving zijn ook tal van leuke restaurantjes en cafeetjes te vinden.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u eventueel terecht bij de AH op het Haarlemmerplein en op de gezellige Lindenmarkt.

Voor culturele ontspanning en groen is er het nabijgelegen Westerpark met de Westergasfabriek en het Ketelhuis voor o.a. festivals, theater, dans en film. Het park zelf is ideaal voor een mooie wandeling of hardlopen en biedt ook veel gezelligheid door de aanwezigheid van diverse horecagelegenheden.

Bereikbaarheid en parkeren
• De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Bushalte Amsterdam Nassauplein heeft de lijnen 22 (o.a. naar Centraal Station) en N81en is met 4 minuten lopen te bereiken. Tramlijn 3 stopt op het Haarlemmerplein en bevindt zich 5 minuten lopen van de woning. Met de fiets zit u echter ook binnen 11 minuten op het Centraal Station alwaar de tram/metrolijnen, de pont en treinen u kunnen brengen naar diverse plekken binnen en buiten de stad.
• Er is tevens voor de eigen auto middels de S102 en de S103 een goede ontsluiting met de A10.
• De Houtmankade behoort tot vergunning gebied West 8.1; Spaarndammerbuurt. Op het moment van schrijven van deze brochure stond er circa 5 maanden voor het verkrijgen van een vergunning.

Eigen grond/Erfpacht
De woning ligt op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 Amsterdam zijn van toepassing. Het huidige tijdvak loopt tot 1 april 2034. De jaarlijkse canon is € 1.343 en is fiscaal aftrekbaar. De huidige eigenaar heeft op tijd een aanvraag gedaan om over te stappen van voortdurende erfpacht naar eeuwigdurende erfpacht. Daarmee is gebruik gemaakt van de relatief zeer voordelige mogelijkheid die de gemeente tot voor kort bood. Meer informatie hierover verstrekt de verkopend makelaar.

Servicekosten en VvE
• De naam van de VvE is: Vereniging van eigenaars gebouw "Houtmankade 74 te Amsterdam".
• Onderhoud wordt gedaan indien nodig en in overleg, waarbij de kosten worden omgeslagen via de breukdelen.

Technische installaties
• Elektra: 6 groepen met 2 aardlekschakelaars.
• Verwarming en warm water middels cv-ketel (Remeha Advanta, 2009).

Zakelijke lasten
• Onroerendezaakbelasting 2020 € 252 per jaar.
• Rioolrecht 2020 € 138 per jaar.
• Waterschapsbelasting 2020 € 86 per jaar.

Pand / complex
• Bouwjaar: 1911
• Splitsing: het pand is gesplitst op 24 december 2002. Op 14 november 2005 is de splitsing gewijzigd, waarbij de eigenaar van 74 Hs de eigendom van de begane grond heeft verkregen (behalve de opgang naar de bovenwoningen).

Oplevering
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.


Bijzonderheden
• Zeer diepe loftwoning op de begane grond.
• Aan de rand van het Westerpark en de populaire Jordaan.
• Patio en lichtkoepel zorgen voor veel lichtinval.
• Er zijn verschillende indelingen voor deze ruimte mogelijk. U heeft dan ook de optie om deze te veranderen en te gaan verbouwen. Bij de beschikbare stukken is een voorbeeld toegevoegd van een mogelijke verbouwing zoals die van de soortgelijke woning van nr. 76 Hs.
• Voorbehoud gunning verkoper.
Read full description

Features

Transfer

Status
available
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1911
Roof covering
combination roof
Roof material
bituminous roofing

Surface Area and Volume

Usage area Living
128 m²
Other indoor space
4 m²
Gross volume
372 m³

Layout

Total number of rooms
4
Number of bedrooms
3
Number of bathrooms
2
Facilities bathroom
Toilet, Shower, Washbasin
Facilities bathroom
Shower, Washbasin

Energy

Energy rating
Klasse E
insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
HR
Boiler year
2009
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
X
Index number
1
Lot
2185
Ownership structure
Leasehold property
 
 
Municipality
Amsterdam
Section
X
Index number
4
Lot
2185
Ownership structure
Leasehold property

Outside Area

Location
By a waterway, In town or city centre
Garden type
Patio/atrium
Garden
1.80 x 2.70 m
Surface area
5 m²
Accessible via back
no

Parking

Type of parking
Parking permits
View all features

All photos

Share this property