previous | next

Haarlemmerdijk 135 - A Amsterdam, Jordaan

Save property
This apartment is sold

Description

***English summary below***

Superleuk en goed ingedeelde 3 kamer woning van ca 80m2 in één van de leukste straten van Amsterdam, de Haarlemmerdijk, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Het pand is een Rijksmonument, en is gelegen op eigen grond. Nieuwe fundering in de jaren '90.

Omgeving:
De gezellige Haarlemmerdijk is gelegen aan de rand van de Jordaan en loopt parallel aan de Brouwersgracht. De straat is te herkennen aan de vele trendy speciaalzaken, gezellige cafeetjes en eetgelegenheden. Verder is er de oudste bioscoop van Amsterdam te vinden, filmtheater The Movies. Ook zijn er de winkels voor de dagelijkse boodschappen zoals een supermarkt, keurslager, ambachtelijke bakker en de Volendammer vishandel. In de directe omgeving zijn diverse markten, zoals de Biologische Boerenmarkt op het Haarlemmerplein. Het Westerpark biedt gelegenheid voor cultuur, sport, ontspanning en vermaak. Kortom heerlijk wonen in een bruisende omgeving.

Indeling:
Entree op de eerste etage: Ruime hal die toegang geeft tot alle vertrekken. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer gelegen met open keuken. De L-vormige woonkamer aan de voorzijde heeft een zitgedeelte, en een luxe open keuken. De drie brede grote ramen aan de voorzijde van de kamer geven een ruimtelijk gevoel. In de gehele woning ligt een teakhouten mozaïekvloer.
In het midden van de woning is de badkamer, voorzien van een ruime douche met hoge douchebak die ook te gebruiken is als zitbad; twee wastafels en toilet.
Aan de achterzijde van de woning zijn de twee ruime slaapkamers met ieder een Frans balkon. Aan één van de twee slaapkamers grenst een walk-in closet/interne berging met onder andere de wasmachine, droger en cv-ketel.

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Bouwjaar circa 1780
- Rijksmonument
- Woonoppervlakte circa 79 m²
- Gedeeltelijk dubbele beglazing
- Cv-combiketel, merk Atag, bouwjaar 2012
- Actieve kleine vereniging van eigenaren
- Meerjarenonderhoudsplan in de maak
- Vve bijdrage circa € 100,- per maand
- Oplevering in overleg

** English**

Very charming 2-bedroom apartment (around 80m2) in one of the nicest streets of Amsterdam.
This street has a wide variety of nice boutiques, shops and restaurants. The apartment is located on the first floor of a historical 18th century building, a listed monument. The foundations were renewed in the '90ties.

Neighbourhood
The Haarlemmerdijk is located on the edge of the Jordaan and runs parallel to the Brouwersgracht. You will find shops for daily groceries such as a supermarket, a butcher, bakery and the Volendam fish trade. Furthermore, there is the oldest cinema in Amsterdam, movie theater The Movies. There are various markets on walking distance, such as the organic farmers market on the Haarlemmerplein every Wednesday. The renovated Westerpark offers all kinds of facilities for culture, sports and entertainment.

Layout
Entrance on the first floor. Spacious hallway that gives access to all rooms. Light livingroom with open kitchen on the frontside. At the rear of the apartment there are two spacious bedrooms, each with a French balcony. In one of the two bedrooms is a walk-in closet / storage (washer, dryer and boiler). In the middle of the apartment is the bathroom, with shower, two sinks and the toilet.

Specifics
- Freehold (no leasehold)
- Listed monument
- Surface area approximately 79 m² (NEN2580 measurment)
- Cv-combi boiler, brand Atag, built in 2012
- Active but small association of owners (VVE)
- Vve contribution monthly € 100,-

Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   100 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1780

Surface Area and Volume

Usage area Living
79 m²
Gross volume
245 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Toilet, Shower

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler
Boiler year
2012
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
L
Index number
4
Lot
8668
Ownership structure
Full ownership
Location
In town or city centre

Parking

Type of parking
Paid parking
View all features

All photos

Share this property