Previous | Next

Griseldestraat 41 - III Amsterdam

Save property
This apartment is Sold

Description

Heerlijk zonnig en in goede staat verkerend 3 kamer appartement van circa 65 m2 met zolderberging en diverse authentieke details.
Deze praktisch ingerichte woning beschikt tevens ook nog over een zonovergoten balkon.
Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver te lopen, het centrum/Jordaan ligt slechts op enkele fietsminuten.
Kortom, een in meerdere opzichten aantrekkelijke woning die direct betrokken kan worden.

Indeling
Het appartement beslaat 65 m2 op de 3e verdieping, plus een aparte berging van 7 m2 op de 4e verdieping.
Enkele jaren geleden is het appartement opgeknapt, de muren gestuukt en er is centrale verwarming geïnstalleerd. Alle muren en plafonds zijn in 2008 nogmaals wit geverfd.

Vanuit het centrale trappenhuis betreedt men de hal.
Aan de voorkant van het appartement bevindt zich de ruime woonkamer met inbouwkast en glas-in-lood bovenlichten. De originele glas-in-lood schuifdeuren geven toegang tot de zijkamer met inbouwkast. Zowel in de woon- als zijkamer ligt laminaat.
De riante en zonnige slaapkamer aan de achterzijde biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed. Er zijn twee inbouwkasten en openslaande deuren naar het balkon op het zuidwesten. De kamer is recentelijk voorzien van vloerbedekking.
De aparte keuken is gedeeltelijk voorzien van leuke authentieke details zoals een vitrinekast en tegeltjes. Ook de keuken biedt toegang tot het balkon en heeft een vernieuwd aanrechtblad met gaskookplaat en gootsteen. De CV-ketel, die hier hangt, is van het merk Intergas (2001). Op de keukenvloer ligt nieuw zeil.

Het balkon is over de hele breedte van het huis aangebouwd en is ideaal voor de zonliefhebbers (ligging zuidwesten)!

De badkamer, die zich in het midden van het appartement bevindt, heeft een douche met granito vloer, toilet en kleine wastafel.

Via het trappenhuis bereikt men de 4e verdieping, waar de eigen zolderkamer/berging van ca. 7 m2 zich bevindt. Deze biedt plaats aan de wasmachine, een droogrek en voldoende bergruimte.

Omgeving
Het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West werd aangelegd in de jaren veertig op het grondgebied van de in 1921 geannexeerde gemeente Sloten. Het plein is genoemd naar de in 1940 gesloopte boerenhofstede met die naam langs de Sloterdijkermeerweg die Sloterdijk met de Sloterdijkermeerpolder (thans Sloterplas) verbond. Op deze plaats bevindt zich nu het Bos en Lommerplein. In de omgeving van het Bos en Lommerplein zijn straten vernoemd naar historische boeken en toneelstukken.
Oorspronkelijk was het Bos en Lommerplein ontworpen volgens een symmetrisch patroon op 'Berlagiaanse' wijze. Sinds de jaren vijftig werd het plein gedomineerd door twee opvallende gebouwen: de Opstandingskerk van M.F. Duintjer, beter bekend als 'Kolenkit' en het GAK-gebouw van B. Merkelbach, ook wel bekend als het 'Aquarium'.
Omstreeks 2000 startten diverse grote bouwprojecten aan het Bos en Lommerplein wat inmiddels heeft geresulteerd in een geweldig nieuw aanbod van woningen, kantoorruimte en winkelruimte in de buurt.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij 3 verschillende supermarkten, de kleine detailhandel en de dagelijkse markt op het Bos en Lommerplein. Maar ook de horeca is duidelijk in opkomst.
In minder dan 15 minuten fietsen bent u op de fiets in de binnenstad (Jordaan). En in 10 minuten staat u op station Sloterdijk.

Bereikbaarheid en parkeren
Binnen enkele minuten bereikt u de ringweg A10, waardoor men zich snel kan verplaatsen naar Zaandam, Utrecht en Schiphol. Daarnaast zijn er tram- en bushaltes op loopafstand van de woning. Station Sloterdijk ligt op slechts 10 minuten fietsen.
Vanaf het moment dat u in stadsdeel Bos en Lommer parkeert bent u parkeerbelasting verschuldigd. De parkeerbelasting kunt u voldoen door een parkeerkaartje te kopen of door gebruik te maken van een parkeervergunning. Voor zover wij dat hebben kunnen checken, is er thans geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning in parkeerzone BOS1.

Eigen grond / Erfpacht
Gelegen op erfpachtgrond. De erfpachtcanon bedraagt thans € 26,= per jaar (voorwaarden 1937/1955).
Het huidige tijdvak loopt tot 15-06-2014.

Bijzonderheden
- Servicekosten bedragen thans € 45,= per maand
- Verkoper zal geen energieprestatie certificaat overhandigen
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Upper-floor apartment
Type of construction
Existing property
Year of construction
1940
Under construction
No

Details

Building plot ready for construction
No
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood, Unobstructed views
Open porch
No
Permanent habitation
Yes

Surface Area and Volume

Floor space
65 m²
Volume
175 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
1
Number of floors
1
Number of bathrooms
1
Bathroom amenities
Shower, Toilet

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
cv ketel
Hot water installation
cv ketel
Boiler year of construction
2001
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property

Land registry details

Cadastral designation
Sloten (NH) L 3116
Ownership structure
Leasehold

Outside Area

Garden type(s)
No garden
Main garden at the back
No

Storage space

Number
1
Type of property
Indoor
View all features

All photos

Share this property