previous | next

Griseldestraat 32 - HS Amsterdam, Bos en Lommer

Save property
This apartment is sold conditionally

Description

In het populaire deel van Bos en Lommer, om de hoek bij het Erasmuspark, ligt deze 2/3 kamer begane grond woning van ca. 57 m met een diepe achtertuin van ca. 60 m. Achter in de tuin is een stenen berging. De woning kan met 4 meter worden uitgebouwd over de gehele breedte.

Ligging en omgeving
De groene Erasmusparkbuurt is een rustige buurt die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen.
In het Erasmuspark worden gedurende de zomermaanden leuke activiteiten georganiseerd. Picknicken, barbecuen of gewoon heerlijk tot rust komen. Het Westerpark en het Rembrandtpark zijn op 10 minuten fietsafstand.
Voor de dagelijkse boodschappen kunt u lopend terecht bij een aantal supermarkten in de buurt, een drogisterij, bakker, visboer en vele andere winkels. In de nabije omgeving vindt u ook gezellige terrassen en leuke restaurants.
De woning zeer gunstig gelegen binnen de Ring van Amsterdam. Op de fiets is het 10 minuten naar het centrum. Tram- en bushaltes zijn op steenworp afstand. Met de auto bent u binnen een paar minuten op de Ring A10. Parkeren op straat middels vergunningensysteem.

Indeling woning
Eigen entree. Tochtportaal, hal, woonkamer aan de voorzijde met erker. De achterkamer met openslaande deuren naar de tuin is thans in gebruik als slaapkamer, maar kan ook als eetkamer dienen. Ruime (tweede) slaapkamer tevens aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin. Eveneens aan de achterzijde bevindt zich de nette keuken. De badkamer met douche en toilet is gelegen in het middendeel van de woning.

Uitbouwmogelijkheden
De huidige eigenaar was voornemens om de woning 4 meter uit te bouwen en de gehele indeling van de woning daarop aan te passen. Artist impression en plattegronden beschikbaar.

Pand en VVE
Het pand is gebouwd rond 1940. In 2007 is het gesplitst in 5 appartementsrechten. De begane grond woning heeft 10/48ste aandeel in de gemeenschap. De VVE heeft een meerjarenonderhoudsplan. Er is per januari 2020 ca 6300 aan reserves. De VVE is thans in het proces van het aanvragen van een offerte voor werkzaamheden in de kruipruimte. De houten vloerbalken dienen op enkele plaatsen beter ondersteund te worden. De kruipruimte ziet er verder goed en droog uit (inspectie 14 jan 2020).
De administratie van de VVE wordt gedaan door n van de eigenaren in het pand. Naast het aanpakken van de kruipruimte zijn er voor 2020 geen werkzaamheden gepland.
Wel wordt de 4e etage (thans nog bergingen) tot een woning verbouwd en tevens een dakterras aangelegd. Hierbij zal de dakbedekking worden vernieuwd op kosten van de eigenaar van deze etage, zijnde een belegger.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte circa 57 m
- Individuele stenen berging achter in de tuin
- De administratie van de VvE wordt in eigen beheer gevoerd
- Servicekosten bedragen 70,- per maand
- De woning staat op erfpachtgrond. Huidige eigenaar heeft reeds de aanvraag tot overstap naar eeuwigdurende erfpacht gedaan.
- Oplevering in overleg

English summary
Charming ground floor 2-bedroom apartment (57m2) with a huge garden (around 60m2) in a quiet neighbourhood. The apartment can be extended by 4 meters.

Area
Over recent years, this neighbourhood has seen major development into a trendy area with a variety of nice delis, restaurants and lovely coffee bars. The beautifull Erasmuspark is a stone's throw away; a park that in summer hosts several activities. The hustle of the rest of the city is nearby. For instance, the city center (Jordaan district) is just a 10-minute bicycle ride away. Stops for public transportation are within walking distance, and the connecting road to the A10 highway is just minutes away. An ideal location in Amsterdam.

Lay out
Private entrance on ground floor. Hall with access to all rooms. Livingroom at the front side. Two bedrooms with access to the garden at the rear. Also the kitchen is at the rear. Bathroom with shower in the middle of the apartment. A spacious shed in the back of the garden.
The current owner had made plans to renovate and extend the apartment with 4 meters. Artist impression and floorplan after renovation are available.

Specifics
-The apartment is 57m2 (measured according to NEN 2580 standard)
-Servicecosts 70 per month
-Small but active owners association (VVE)
-The house is on leasehold ground.


Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   70 p/m
Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1940

Surface Area and Volume

Usage area Living
57 m²
External storage space
5 m²
Gross volume
150 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Toilet, Shower

Energy

Energy rating
Klasse D
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Sloten
Section
L
Index number
1
Lot
3432
Ownership structure
Leasehold

Outside Area

Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Garden type
Backyard
Garden
Well maintained, east, 6 x 10 m
Surface area
60 m²
Accessible via back
no

Parking

Type of parking
Public parking
View all features

All photos

Share this property