previous | next

Erich Salomonstraat 4 Amsterdam

Save property
This apartment is sold

Description

**For English version, download the brochure**
Prachtig, ruim en licht 2 kamerappartement (BVO 91 m/ GBO 76m) gelegen op de hoek van de Erich Salomonstraat met de Johan van der Keukenstraat op het gewilde Haveneiland-West, n van de eilanden van IJburg van stadsdeel Oost. De woning is gesitueerd op de benedenverdieping van een keurig onderhouden pand uit 2003. Het appartement maakt deel uit van een complex met een binnentuin maar heeft daarnaast aan twee zijden een eigen, smalle strook tuin/terras (1m diep) op het zuidoosten.

Dit goed onderhouden (voormalig 3 kamer-) appartement heeft enkele mooie architectonische details. En betreft de vele hoge ramen en glazen tuindeuren die zorgen voor veel lichtinval en het tevens mogelijk maken om in een opengeslagen deur te genieten van de eerste zonnestralen. Daarnaast heeft het interieur een schitterende op maat gemaakte luxe design keuken die van alle gemakken is voorzien.

Het appartement is zeer gunstig gelegen ten opzichte van Winkelcentrum IJburg, cafs en restaurantjes, diverse (water)sportfaciliteiten en het openbaar vervoer.

Indeling
U komt binnen via een tochtportaal in de centrale hal. Deze ruime hal met trap biedt tevens de mogelijkheid voor het stallen van uw fiets. In deze hal bevinden zich ook twee grote bergingskasten. Via de trap naar beneden komt u in de kelder van het gebouw waar tevens de berging (4 m) zich bevindt.

Bij binnenkomst van het appartement is een gang met toegang tot alle vertrekken. Direct valt de prachtige, warme, betonlook marmoleum vloer op die, op de natte ruimtes na, in het gehele appartement ligt. Het appartement is drempelloos en dus rolstoelvriendelijk.

Aan het eind van de gang loopt u de woonkamer met open keuken in. Zeer kenmerkend voor dit vertrek zijn de vele hoge ramen en glazen deuren die zorgen voor veel lichtinval. Tot 3 uur in de middag heeft u op zonnige dagen de zon in huis. Tevens heeft u vanuit de woonkamer, schuin wegkijkend, een mooi uitzicht op de historische boten aan de Cas Oorthuiskade en het kerkje van Durgerdam. Wilt u graag meer privacy en toch de lichtinval bewaren dan kunt u eenvoudig de luxaflex (die achter blijft) iets meer dicht doen.

De eigenares is een kookliefhebster en heeft daardoor veel aandacht besteed aan de open keuken. Deze schitterende op maat gemaakte designkeuken (werkblad 95cm hoog) heeft een stoer RVS, extra diep (73 cm), aanrechtblad en een prachtige, zwarte keramische achterwand. Het aanrecht bestaat verder uit mooie, grey-wash teakhouten, greeploze laden met een push-pull mechaniek. Bij dit keukenblok zijn twee handige, los verrijdbare keukenelementen (van 70 bij 70) in dezelfde stijl en hoogte ter overname. Wegvallend in de muur bevinden zich nog enkele op maat gemaakte witmatte inbouwkasten en schappen met o.a. de koelvriescombinatie, een heteluchtoven en een warmhoudlade. Verder heeft deze keuken een mooie designkraan met afneembare douche, een inductie kookplaat (5 kookpunten) met flexibele zone en een grote rvs-afzuigkap (recirculatie) met net nieuwe koolstoffilters. Deze luxe keuken met inbouwapparatuur van Bosch is slechts 5 jaar oud.

Het appartement heeft verder nog een ruime badkamer met een groot wastafelmeubel en een douche met thermostaatkraan. De grote slaapkamer heeft ruimte voor een werkplek, een tweepersoonsbed en enkele opbergkasten. Er is tevens een separaat toilet met fontein en een zeer ruime berging waar ook de opstelplaats voor wasmachine en droger zich bevindt.

Het appartement zit in een complex met een binnentuin voor de bewoners maar daarnaast heeft de woning aan twee zijden een smalle strook tuin/terras op het zuidoosten waardoor het, eventueel in een openslaande deur, mogelijk is van de zon te genieten.

Omgeving
Woonwijk IJburg maakt deel uit van Stadsdeel Oost en kenmerkt zich door een aantal kunstmatige eilanden gelegen in het IJmeer. Het vele omliggende open water, de bevaarbare grachten, een haven en een watersportvereniging maken van IJburg een maritiem paradijs.

De woning is gelegen op het gewilde Haveneiland-West op de hoek van twee rustige, groene straten; Erich Salomonstraat en Johan van der Keukenstraat. Aan het begin van de Erich Salomonstraat ligt een haven met om de hoek (Bert Haanstrakade) een 100 meter lange rode bank waar het op een warme zomerse dag aan het water heerlijk zitten is.

Haveneiland-West grenst aan de oevers van de Rieteilanden en het Diemerpark; een natuurgebied ter grootte van het Vondelpark waar men naar hartenlust kunt joggen, skaten of fietsen, tevens is hier een voetbal- en hockeyclub en zelfs een strand. Op de Rieteilanden kunt u nog tennissen en kanon. Mocht u geen liefhebber zijn van buiten en/of watersport maar toch graag fit blijven dan kunt u terecht bij de in de buurt gelegen sportschool: 'Fit Earth'.
Voor uw dagelijkse boodschappen heeft u in de directe nabijheid (2 min lopen) het Winkelcentrum IJburg op de IJburglaan. Hier zijn o.a. behalve een Albert Heijn, een Vomar en een Hema tevens diverse ambachtelijke winkels.

Elke zaterdag is er op het Joris Ivensplein de gezellige en veelzijdige 'Reuringmarkt' waar u o.a. terecht kunt voor diverse Hollandse en buitenlandse ambachtelijke producten maar ook zijn er meeneemmaaltijden te krijgen.
Tot slot bevinden zich op de IJburglaan en omgeving verschillende leuke restaurantjes en cafs zoals Bagels en Beans, Il Sogno (voor lekkere pizza's), Mchi Food en Drinks (Japans) en zelfs een restaurant voor 'Organic Vegan Food'.

Bereikbaarheid en parkeren
De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 26 op de IJburglaan (op 5 minuten loopafstand) brengt u binnen 15 minuten naar het Centraal Station. Buslijn 66 brengt u naar de Arena in 15 minuten en de nachtbus 289 op de IJburglaan gaat naar het centrum van Amsterdam.
Er is tevens voor de eigen auto middels de S114 een goede ontsluiting met de A10 (binnen 2 minuten).
De Erich Salomonstraat is een autoluwe straat en wordt gerekend tot parkeervergunninggebied Oost 10 en heeft geen wachtlijst. De kosten voor een parkeervergunning bedragen 265,00 per jaar.

Eigen grond/Erfpacht
De woning ligt op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 Amsterdam zijn van toepassing. De canon is afgekocht tot 1-12-2053.

Servicekosten en VvE
Servicekosten bedragen 40 per maand.
Er is een Hoofd VvE: "VvE Blok 2 IJburg". De naam van de 'sub-VvE' van de woningen aan de Erich Salomonstraat is: "VvE Erich Salomonstraat Blok 2 te IJburg". Dit betreft 4 woningen.
De Hoofd VvE bestaat uit 6 leden. Het reservefonds is ultimo 2018 13.018.
Er is een Meerjaren Onderhoudsplan.
Administrateur: De VVE wordt beheerd door VvE Beheer Amsterdam.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Amsterdam
Sectie: AU
Nummer: 390 A-50
Groot: 1/4 aandeel in de gemeenschap, bestaande uit 4 woningen met bergingen, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AU, nummer 390 A-2.

Technische installaties
Elektra: 7 groepen waarvan twee gekoppeld voor de inductiekookplaat, 2 aardlekschakelaars
Verwarming en warm water middels stadsverwarming.
Naast natuurlijke ventilatie tevens een mechanische afzuiginstallatie te bedienen met schakelaar in berging, toilet, badkamer en woonkamer.
Intercom

Isolatie
Overal HR glas
Energielabel: A

Pand / complex
Bouwjaar: 2003
Splitsing: het complex is 30 januari 2004 gesplitst in 2 atelierruimten, 47 woningen, parkeergarage, terrassen, trappen en bergingen (6 appartementsrechten). Dezelfde dag zijn 4 woningen en bergingen aan de Erich Salomonstraat ondergesplitst in 4 appartementsrechten. De hoofd VvE is de actieve VvE met jaarrekening, vergaderingen en notulen e.d.

Oplevering
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.
Bijzonderheden
Veel lichtinval door de vele hoge ramen en glazen deuren.
Op maat gemaakte schitterende luxe design keuken met divers inbouwapparatuur.
Zeer gunstig gelegen ten opzichte van winkelcentrum IJburg, openbaar vervoer en (water)sportfaciliteiten
Prachtige betonlook marmoleum vloer door het gehele appartement op de natte ruimtes na.
Rolstoelvriendelijke benedenwoning door het ontbreken van drempels.
Smalle strook (1 m diep) tuin/terras op zuidoosten aan twee zijden van de woning waardoor buiten en/of in de deuropening, van de zon genoten kan worden.
Door middel van de "rekentool" van de gemeente is een indicatie verkregen van eeuwigdurende afkoop cq. een eeuwigdurende 'vaste' canon. Eeuwigdurende afkoop is mogelijk voor 7.128. De canon voor altijd vastzetten kan voor 420,49; echter, dit bedrag zal jaarlijks worden gendexeerd met inflatie. Indien de woning is verkocht en de koop definitief is voor einde 2019, kan koper nog aangeven naar welke variant zijn of haar voorkeur uitgaat; verkoper kan hier dan nog rekening mee houden.
Voorbehoud gunning verkoper.

Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
2003
Roof covering
flat roof
Roof material
bituminous roofing

Surface Area and Volume

Usage area Living
76 m²
Other indoor space
1 m²
External storage space
4 m²
Gross volume
302 m³

Layout

Total number of rooms
2
Number of bedrooms
1
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Shower, Washbasin, wastafelmeubel
Facilities
mechanical ventilation system, natuurlijke ventilatie

Energy

Energy rating
Klasse A
insulation
double glazing, fully insulated, HR-glas
Heating type
district heating

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
AU
Index number
50
Lot
390
Ownership structure
Leasehold property
Lease expires
ma 1/12/2053

Outside Area

Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Garden type
Garden around
Garden
Well maintained, southeastern
Surface area
22 m²

Parking

Type of parking
Paid parking, Parking permits
View all features

All photos

Share this property