previous | next

Tweede Van der Helststraat 89 III Amsterdam, De Pijp

Save property
This apartment is sold

Description

*** Download the brochure for English text***

Modern gerenoveerd appartement (GBO 52m˛, BVO 82 m˛) met grote berging in goed onderhouden gemeentelijk monumentaal gebouw (Amsterdamse School, 1922), gelegen in de zeer gewilde en bruisende wijk De Pijp. Het appartement bevindt zich op de derde verdieping en heeft een balkon met ochtendzon.

Het appartement heeft één slaapkamer en een L-vormige woonkamer met semi-open keuken. Er bestaat de mogelijkheid om een gedeelte van de woonkamer te veranderen in een tweede slaapkamer. Het balkon is toegankelijk vanuit de keuken via een openslaande deur en vanuit de woonkamer via twee openslaande deuren. Er is tevens een nette badkamer met toilet aanwezig. Op de vijfde etage is nog een ruime, lichte berging met twee VELUX-ramen.

Dit praktisch ingedeelde appartement ligt gunstig ten opzichte van twee gezellige pleinen met leuke winkeltjes en cafés; Maasplein en Van der Helstplein. Op loopafstand is er tevens metrohalte de Pijp die deel uitmaakt van de nieuwe Noord Zuid lijn.

Indeling
U komt binnen in het gemeenschappelijk trappenhuis via de karakteristieke voordeur in Amsterdamse schoolstijl. Het trappenhuis is ruim opgezet en wordt goed onderhouden.

Via de entree, in het midden van de woning, komt u in een hal die toegang biedt aan alle vertrekken. Op de natte vertrekken na heeft het appartement overal een mooie eiken lamel parketvloer. De L-vormige woonkamer heeft aan de achterzijde twee openslaande deuren naar het balkon met ochtendzon. De voorzijde van de woonkamer kan gemakkelijk veranderd worden in een slaapkamer.

De moderne keuken heeft een eetbar die tevens de afscheiding vormt met de woonkamer. Vanuit de keuken kunt u via een deur het balkon bereiken. De ruime keuken (Pelgrim) is voorzien van allerhande inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis met RVS afzuigkap, een koelkast met vriesvak en vaatwasser. Tevens bevindt zich in de keuken de wasmachineaansluiting. Het aanrecht is van kunststof en heeft een mooie houtlook.

De nette badkamer heeft een moderne grote wastafel, een douche met thermostaatkraan, met regendouche en handdouche en nog een designradiator. Tevens bevindt zich het toilet in de badkamer.

Via de hal komt u in de slaapkamer aan de voorzijde met vrij uitzicht.

Op de vijfde verdieping is nog een ruime, lichte berging met aan de voor- en achterzijde een VELUX-raam. Deze berging heeft elektra.

Omgeving
De Tweede van der Helststraat loopt van noord naar zuid vanaf Ceintuurbaan / Sarphatipark naar de Jozef Israëlskade aan het Amstelkanaal. Ze maakt onderdeel uit van de zeer gewilde, bruisende wijk De Pijp van stadsdeel Zuid. De straat is vernoemd naar de kunstschilder Bartholomeus van der Helst (1613-1670).

De bebouwing van deze straat is als het ware in twee categorieën te verdelen. Ten noorden van het Van der Helstplein is het een ratjetoe van allerlei bouwstijlen, vaak in eigendom van particulieren gebouwd; ten zuiden van het plein is er sprake van de prachtige architectuur van de Amsterdamse School, gebouwd (begin jaren '20) in opdracht van woningbouwverenigingen.

Het appartement is gelegen op het zuidelijk deel van de straat in één van de monumentale Amsterdamse Schoolgebouwen tussen de, op geringe loop/fietsafstand, gezellige pleinen; Maasplein en Van der Helstplein in. Op deze pleinen en in de directe omgeving zijn tal van leuke buurtwinkeltjes (ook voor de dagelijkse boodschappen) en gezellige restaurantjes en (eet)cafeetjes (o.a. de populaire wijnbar Glou Glou) te vinden. Tevens is de bekendste markt van Nederland, de Albert Cuyp, zeer nabij.

Voor sport en recreatie kunt u aan de overkant terecht (Lizzy Ansinghstraat) bij Sportcentrum De Pijp of Het Mirandabad op 7 minuten fietsafstand en bij mooi weer is het goed toeven in het Sarphatipark of het rustige iets verder gelegen Beatrix park. De in de negentiger jaren gerenoveerde Oranjekerk (Tweede van der Helststraat 1-3) is voor de cultuurliefhebber een leuke plek om o.a. kunst te bekijken.

Bereikbaarheid en parkeren
• De woning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tramlijnen 3 (o.a. Sarphatipark) en 12 (Maasstraat, Ferdinand Bolstraat) en buslijn 246 zijn op loopafstand. Met drie minuten fietsen of 10 minuten lopen bent u bij Metrohalte de Pijp op de Ferdinand Bolstraat. Dit metrostation maakt deel uit van de Amsterdamse Noord Zuid lijn en brengt u binnen 6 minuten op de Amsterdamse Zuidas of binnen 10 minuten naar het Centraal Station.
• Met de eigen auto zit u binnen enkele autominuten op de A10 en A2.
• Aan beide zijden van de straat zijn parkeerplaatsen en het lukt daarom meestal wel om een plekje te vinden. Dit gebied heeft betaald parkeren en wordt gerekend tot parkeervergunninggebied Zuid 3.2.

Eigen grond/Erfpacht
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon voor de woning is afgekocht tot en met 15-11-2051.

Servicekosten en VvE
• Servicekosten bedragen € 97,96 per maand.
• De naam van de VvE is: Vereniging van Eigenaren LUTMA, Pastelstraat 2-8/ Mesdagstraat 36-64/Jozef Israëlkade 50-53/Tweede van der Helststraat 77-103 te Amsterdam.
• Het complex bestaat uit 162 woningen, 1 bedrijfsruimte en 133 bergingen en overige ruimten.
• Er is een Meerjaren Onderhoudsplan.
• Er is geen Huishoudelijk Reglement.
• Administrateur: De VvE wordt beheerd door de Alliantie VvE-diensten.
• Het reservefonds is per ultimo 2018 naar verwachting ca. € 1.000.000.

Bijzonderheden
• Comfortabel appartement in monumentaal Amsterdamse Schoolgebouw.
• Mooie eiken lamellen parketvloer in bijna gehele appartement.
• Overal dubbel glas.
• Grote berging met veel lichtinval.
• Afgekochte erfpacht.
• Gezonde en actieve VvE.
• Voorbehoud gunning verkoper.
Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1922
Roof covering
combination roof

Surface Area and Volume

Usage area Living
52 m²
Building-related outside
7 m²
External storage space
15 m²
Gross volume
138 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Toilet, Shower, Washbasin

Energy

insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Intergas
Boiler year
2002
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
V
Index number
A133
Lot
10611
Ownership structure
Leasehold property
Charges surrendered to
wo 15/11/2051
 
 
Municipality
Amsterdam
Section
V
Index number
A246
Lot
10611
Ownership structure
Leasehold property
Charges surrendered to
wo 15/11/2051
Location
In a residential neighbourhood, Unobstructed views

Parking

Type of parking
Paid parking, Parking permits
View all features

All photos

Share this property