K2 Makelaars - Amsterdam
  • MVA Expats
  • MVA
  • NVM
  • Nederlands
  • English
previous | next

Koningslaan 47 BUSSUM

Save property
This apartment is sold

Description

Unieke, als landhuis ontworpen villa met garage in Het Spiegel in Bussum!

Midden in de populaire villawijk het Spiegel bevindt zich deze bijzondere en vrijstaande villa (234 m2). De woning (bouwjaar 1920) is met bijzondere aandacht ontworpen door de architect C.J. Kruisweg. Het resultaat is een sfeervolle woning met de uitstraling van een klein landhuis, omringd door een grote zonnige tuin met veel privacy. Op het royaal bemeten hoekperceel van 841 m2 bevindt zich een carport en een vrijstaande garage. De oprit biedt plaats aan meerdere auto's.

Indeling

Begane grond
Entrée, vestibule, toilet, ruime centrale hal met een fraaie 'krakelingen' tegelvloer in goede staat. Vanuit de centrale hal bereikt u de twee 'vleugels' van deze villa.
Het eerste gedeelte bestaat uit een aparte eetkamer en een woonkeuken met daarop aangesloten een bijkeuken en een extra berging. Vanuit de bijkeuken heeft u via openslaande deuren toegang tot een terras en de tuin. Aansluiting voor wasmachine en droger zijn aanwezig. De bijkeuken is verbonden met een hobbyruimte met een extra toilet en wastafel. De hobbyruimte is ideaal voor gebruik als atelier-werkruimte, het maken van een tienerslaapkamer, fitnessruimte of opslag van sportspullen. Via een deels overdekte doorloop bereikt u de vrijstaande garage. De hobbyruimte geeft toegang tot de achtertuin. Zowel de garage als de hobbyruimte beschikken over een kap met veel extra opslagmogelijkheden.

Het tweede gedeelte van de begane grond bestaat uit een royale, sfeervolle woonkamer (hoge plafonds) met een serre en een zijkamer. De drie kamers tezamen bij binnenkomst een prettig ruimtelijk gevoel. De zijkamer is zeer geschikt om te gebruiken als tv, muziek-of leeskamer. De serre heeft twee openslaande deuren naar de tuin. De woning beschikt over twee kelders met stahoogte.

Eerste verdieping
Overloop, toegang naar 5 slaapkamers waarvan 3 slaapkamers van goed formaat zijn. De ouderslaapkamer met balkon is aangesloten op een eigen, zeer ruime badkamer met een bad, een dubbele wastafel, aparte doucheruimte en een toilet. In slaapkamer 2 bereikt u via een schuifdeur een tweede, kleinere badkamer met douche, goed te gebruiken voor eventuele kinderen. De drie overige slaapkamers zijn allemaal uitgerust met een eigen wastafel. Vanuit de overloop bereikt u via een schuiftrap een lange vliering met veel opslagruimte.

Bijzonderheden
• Unieke villa aan een fraaie, boomrijke, centraal gelegen laan in het populaire Spiegel
• Bijzonder, door architect Cornelis Kruisweg ontworpen 'landhuis' met veel behouden stijlkenmerken als glas in lood, houtwerk en vloerdetails
• De woning ligt op een ruim bemeten hoekkavel van 841 m2 met carport en garage
• Royale woonkamer, aparte televisiekamer en eetkamer, serre
• 3 slaapkamers van goed formaat op de eerste verdieping, 2 kleinere slaapkamers, 2 badkamers en 3 separate toiletten
• Hobbykamer op de begane grond eenvoudig om te zetten naar een slaapkamer met eigen toilet en douche
• Door de indeling veel gebruiksmogelijkheden zoals praktijk aan huis, veel opslagruimten
• Ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto's op eigen terrein
• Beschutte tuin met veel groen en privacy

Omgeving en bereikbaarheid
Deze vrijstaande villa is gunstige gelegen, op loopafstand van NS-station Naarden/Bussum. In directe nabijheid gelegen van een buurtwinkelcentrum (Hilversumse Meent), scholen, sportvelden, dorpscentrum van Bussum, uitvalswegen naar Amsterdam, Utrecht en Hilversum. U bent lopend en op de fiets dichtbij een diversiteit aan natuurgebieden (bos en hei). Voor de auto is er een goede ontsluiting met de A1 (binnen 2 minuten). In de wijk kan vrij worden geparkeerd.

Architectuur
De architect van de deze villawoning is Cornelis J. Kruisweg. Hij werkte samen met de Hengelose architect J. van der Goot, met wie hij zich in 1894 associeerde. Ze waren vaste architecten van de Koninklijke Weefgoederenfabriek Stork (KWS) en de Nederlandse Katoenspinnerij (NKS), beide in Hengelo. Kruisweg was wethouder van Bussum en lid van diverse Gooise Schoonheidscommissies. Hij ontwierp vele villawoningen in Bussum waaronder villa Ravenhorst aan de Groot Hertoginnelaan, nabij de Koningslaan. Tevens ontwierp hij o.a. de Paardenstallen Renbaan aan de Franse Kampweg en de voormalige openbare bibliotheek aan de Generaal de la Reylaan.

Amsterdamse School
De mozaïek vloer in de centrale hal is van speciale kwaliteit uit de neorenaissance/ Amsterdamse School van de jaren 20 en 30. In de vloer is een keramische tegel gebruikt die in die periode populair was, met tegelwerk in warme kleuren en sprekende patronen. Veelal werden de tegels in vierkant, zeskant en achtkanten gezet. Het meest sprekend uit de periode zijn echter de in deze woning toegepaste 'krakelingen', tegels in diabolovorm, eveneens veelvuldig toegepast in de Art Deco.

Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Detached villa with garage
Construction type
Existing property
Year of construction
1906-1930
Roof material
roof tiles

Surface Area and Volume

Usage area Living
234 m²
Gross volume
1.198 m³
Lot size
841 m²

Layout

Total number of rooms
9
Number of bedrooms
5
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Bathtub, Toilet, Shower, Double washbasin

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler

Land registry details

Municipality
Bussum
Section
E
Lot
294
Surface area
841 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Garden type
Front garden
Garden
15 x 10 m
Surface area
150 m²
Accessible via back
no

Garage

Type of garage
Detached (stone), carport, Parking space
Capacity
4

Parking

Type of parking
Public parking
View all features

All photos

Share this property